IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ц. Цанева: Вносът на автомобили у нас е абсолютно блокиран

Броят на автокъщите не намалява и това дори донякъде е проблем, посочи Цветелина Цанева, изпълнителен директор на Асоциацията на вносителите на автомобили

14:46 | 12.03.20 г.
Ц. Цанева: Вносът на автомобили у нас е абсолютно блокиран

"Продажбите на автомобили са свързани и с редица други проблеми от година преди това заедно с рестрикциите за дизелите", коментира тя. "Възрастните хора, които са най-уязвими от коронавируса, не са основна целева група за продажба, но това няма значение, защото страхът от неизвестното обзема всички", посочи Цанева.

Тя информира също, че могат да се активизират и стимулират онлайн продажбите. “Автомобилът не може да се купи онлайн и физическият контакт не може да бъде избегнат”, посочи изпълнителният директор на Асоциацията на вносителите на автомобили.

Цанева отбеляза, че други доставки на автомобили има и от Германия, Австрия и Швейцария, които също са потърпевши от разпространението на коронавируса.

Що се отнася до състоянието на автопарка в България тя посочи, че в България се търсят най-вече 5-10-годишни автомобили. В същото време около 60% от автопарка се състои от около 20-годишни автомобили.

"Броят на автокъщите не намалява и това дори донякъде е проблем, продадените автомобили за 2018 г. бяха около 320 хиляди. В разстояние от пет години назад имахме ръст с около 10 % всяка година", подчерта изпълнителният директор на Асоциацията на вносителите на автомобили.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още