IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частен съдебен изпълнител продава активи на "Севко"

За продажба се предлагат индустриални сгради и терени в Севлиево, а общата им начална цена е 3,343 млн. лв. с ДДС

17:13 | 06.12.13 г.
<p>
	<em>Снимка</em>: <em>Камара на частните съдебни изпълнители</em></p>

Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители

Активи на предприятието за обработка на кожи "Севко" в Севлиево се продават на търг от частния съдебен изпълнител Весела Цонева. Това става ясно от публикувана обява на официалния сайт на Камарата на частните съдебни изпълнители.

За продажба се предлагат индустриални сгради и терени в Севлиево, а общата им начална цена е 3,343 млн. лева с включен ДДС.

Продажбата е по искане на кредитора "Родна земя холдинг", акционер в предприятието, според последните документи от Търговския регистър.

От документацията в обявата става ясно, че върху тях има две ипотеки в полза на Централна кооперативна банка (ЦКБ) и една от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. 

Публичната продан ще се проведе в Районен съд Севлиево. Купувачът ще бъде обявен на 30 декември тази година.

Интересното е, че на производствената площадка на "Севко", части от която се продават от частния съдебен изпълнител, се намира и дружеството "Севко трейд", което също се занимава с обработка на кожи, главно за износ.

Investor.bg успя да разговаря единствено с търговския директор на „Севко трейд“ Иван Колев, който изтъкна, че не знае за готвената публична продан. Той уточни, че не разполага с никаква информация и представа, че част от активите на "Севко" се продават от частен съдебен изпълнител. Той ни посъветва да потърсим някой друг с ръководна функция в компанията, но опитите ни да се свържем бяха неуспешни.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още