IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Райчинов остана председател на БЛС

Изборът му обаче бе оспорван и стана факт след балотаж

17:33 | 10.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Д-р Цветан Райчинов бе преизбран за председател на Българския лекарски съюз.<em> Снимка: Булфото</em></p>

Д-р Цветан Райчинов бе преизбран за председател на Българския лекарски съюз. Снимка: Булфото

Досегашният председател на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов беше преизбран на поста по време на събора на организацията в Плевен, предаде БНР.

Райчинов запази поста след балотаж с председателя на Лекарската колегия във Велико Търново д-р Марияна Кирилова. Председателят на БЛС бе избран на балотажа с 212 гласа от 340 гласували.

За поста имаше още двама претенденти – бившият председател на съюза д-р Андрей Кехайов, който си направи самоотвод и д-р Гено Киров, бивш директор на МВР-болница.

Съборът на лекарите започна със скандал, след като делегати от колегията в Търговище бяха лишени от право на глас заради неплатен членски внос.  Петимата представители на над 300 лекари в града не са получили право на участие в избора.

Кехайов се отказа от надпреварата заради недопускането на част от лекарите да гласуват.

„Основният аргумент, заради който изтеглих кандидатурата си след като изложих програмата си, е знак на протест заради това, че БЛС и неговото настоящо ръководство не направлява и управлява Съюза с демократични форми и средства, а само с процедури, не допусна лекарите от няколко региона да гласуват. Днес Лекарският съюз е в много тежка ситуация – това се видя на събота в Плевен“, обясни Кехайов.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още