IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Тадаръков: Няма информация за разпределянето на земеделските субсидии

Сателитни и ортофотокарти показват земеделските площи - следят кой какво заявява и какво има право да получи, посочи бившият изпълнителен директор на ДФЗ

19:45 | 12.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Отчетите за европейските субсидии за земеделските производители са поместени на сайта на държавен фонд „Земеделие“, но разговорът с обществото и с директните земеделски производители, които вече са над  110 хиляди, е необходим.

Това препоръча в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  проф. Димитър Тадаръков, бивш изпълнителен директор на ДФ "Земеделие".

Той обяви, че през последните пет години никой от изпълнителните директори на Държавен фонд „Земеделие“ не се е давал отчет пред медиите как се разпределят европейските субсидии.

"В момента има лека мъгла, докато бях директор на ДФ "Земеделие" всяка седмица давахме информация", заяви Тадаръков.

Той напомни, че когато е заемал длъжността директор на ДФ "Земеделие", е въвел правенето първо на сателитни, а впоследствие на ортофотокарти за земеделските площи на цялата страна.

„Така веднага се хваща до всеки квадратен метър кой какво заявява и какво има право да получи. Но проблемът е когато някой си затваря очите. Трябва да се управлява с професионализъм", коментира проф. Димитър Тадаръков.

Очаквайте видео с целия разговор в Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още