IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК удължи до 15 април срока за оценка на Плана за икономическо възстановяване

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще дойде в България, за да подпише с премиера Кирил Петков стратегическия документ

17:22 | 15.03.22 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Европейската комисия ще удължи до 15 април срока за оценка на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, предаде БТА като цитира говорител на ЕК.

„Продължаваме конструктивните преговори с българските власти, близо сме до приключването на оценката“, посочва говорител на Комисията след решението да се удължи с още един месец оценката на проектите в стратегическия документ.

Той поясни, че решението за нова отсрочка с един месец се взема със споделеното разбиране, че е в общ интерес оценката да приключи възможно най-бързо и преди изтичането на удължения срок.

Говорителят потвърди, че ЕК ще направи всичко по силите си да изготви оценката колкото може по-бързо.

Investor.bg припомня, че премиерът Кирил Петков обяви, че има потвърждение от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че в следващите няколко седмици тя ще дойде в България, за да подпишат Плана за възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още