IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоинспектори глобиха „Топлофикация – Перник“ за прахови емисии

Постъпилите суми по наложени санкции от РИОСВ през март са близо 208 хил. лв.

23:01 | 17.04.14 г.
Екоинспектори глобиха „Топлофикация – Перник“ за  прахови емисии

Екоинспектори са глобили със 100 000 лв. „Топлофикация – Перник“ за  допуснати неорганизирани прахови емисии, което е нарушено условие от комплексното разрешително, съобщи пресцентърът на екоминистерството.

Санкция от 30 000 лева е наложена от РИОСВ – Шумен на “Алтметал”, Попово, за това, че на площадка за изкупуване на черни и цветни метали са приети от физическо лице части от железопътна инфраструктура без сертификат за произход. 

Екоиспектори в София са издали наказателно постановление от 5 000 лева на „Метро Кеш Енд Кери България“. Санкцията е за неизвършена класификация на отпадъците, образувани през 2013 г., в експлоатиран от дружеството обект в Банско.

РИОСВ-Шумен глобило с 2 000 лв. “Тракия Глас България”, Търговище, за това, че предприятието е изхвърляло отпадъчни води в канализационната система на града в нарушение на емисионните норми и изисквания.

През март експертите на 16-те регионални инспекции по околна среда и води са извършили 1 843 проверки на 1 674 обекта. Постъпилите суми по наложени санкции са близо 208  хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още