IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството временно няма да одобрява дейности по лифт "Тодорка"

Решение ще бъде взето, след като приключат проверките по случая

14:38 | 10.06.15 г. 1
Екоминистерството временно няма да одобрява дейности по лифт "Тодорка"

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) няма да одобрява дейности, свързани с реконструкцията на 3-седалков лифт "Икрище-Тодорка", докато не получи резултатите от проверките на Окръжна прокуратура Благоевград и служебна проверка по въпроса. Това са коментирали от министерството, цитирани от БТА.

Вчера от коалицията от неправителствени организации "За да остане природа в България" обявиха, че са внесли официално искане до Върховната административна прокуратура да спре строежа на нов 6-седалков лифт на мястото на3-седалковия лифт "Тодорка" в Национален парк Пирин.

Позовавайки се на снимков материал от края на миналата седмица, показващ струпване на машини и строителни материали на място, екоактивистите настояха за спешна реакция от институциите.

Във връзка с писмо  от 4 август 2014 г. на министъра на околната среда и водите относно инвестиционно предложение за лифта, който е в ски-зона Банско, в Окръжна прокуратура – Благоевград миналата година са образувани две прокурорски преписки, информираха от МОСВ. Ведомството е изискало от Окръжната прокуратура информация за резултатите от тези проверки.

МОСВ очаква да получи и информация от строителната инспекция за резултатите от проверка по Закона за устройство на територията на издаденото разрешение за строеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още