Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Елица Баракова: Дарителите в България отново са се активизирали

Бизнесът е започнал да развива и вътрешен капацитет по отношение на дарителските си дейности, какъвто нямаше преди време, коментира експертът

Елица Баракова: Дарителите в България отново са се активизирали

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дарителите в България отново са се активизирали след пандемията от коронавирус, като в момента над 13 кампании предлагат различна помощ на бежанци от войната в Украйна. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria коментира Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause.

Тя добави, че като цяло през 2021 г. е имало по-слаба активност спрямо 2020 г., но секторът се е променил през този период чрез въвеждане на повече мобилност, дигитализация и подобрен мениджмънт на процесите, така че в момента е по-подготвен да реагира на кризи. „Има отлив от други дарителски кампании заради кризата в Украйна, тъй като дарителската общност в страната е ограничена, но се отбеляза и по-голямо включване на хора, които традиционно не даряват“, каза Баракова. 

Още по темата

"В България, като обем на даренията, безспорно повече идва от компаниите, което показва все още недостатъчно развитата ни дарителска култура като общество... Тази тенденция се обръща през последните двадесет години - все повече хора приемат това поведение за себе си. При компаниите има развитие към по-стратегическа социална отговорност, обвързана с най-ключови теми в обществото и с осъзнаване на ролята, която имат чрез правенето на бизнес и дарителство", добави гостът.

Според Елица Баракова бизнесът е започнал да развива и вътрешен капацитет по отношение на дарителските си дейности, какъвто не е имало преди време.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости в предаването "Бизнес старт" можете да видите тук.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Симона Гоцова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Светослав Бенчев: Цените на горивата у нас са отлични в сравнение с тези в ЕС