Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Емил Димитров: Няма да спра „Алепу вилидж“

Каквото становище е трябвало да даде екоинспекцията, го е дала. Сега се чака прокуратурата, каза екоминистърът

Емил Димитров: Няма да спра „Алепу вилидж“

Снимка: БГНЕС

Няма да спра проекта, ако това ме питате, знам, че това ви е мерак на всички - да ходя като една екологична бухалка. Така министърът на околната среда и водите Емил Димитров коментира в Бургас пред медии скандалния строеж на „Алепу вилиж“. 

„Казах, че ако някой трябва да се произнася, то това трябва да е инвеститорът. Той да каже каква идея е имал. А вие ме занимавате с това кой бил проектирал водопровода, канализацията и на кой не му харесвал изгледът", заяви  Димитров, цитиран от Агенция „Фокус“.

Той акцентира, че винаги, когато се строи по Черноморието, има недоволство.

Каквото становище е трябвало да даде екоинспекцията, го е дала. Сега се чака прокуратурата, каза още министърът.

Припомняме, че след проверка на законността на строежа на  „Алепу вилиж“, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) на началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), е внесен протест срещу разрешението на строеж, издадено на 10 септември 2018 година от главния архитект на община Созопол.
Протестът следва да спре и изпълнението на разрешението за строеж, уточняват от прокуратурата. 

Още по темата

От държавното обвинение съобщиха, че на 5 юни тази година ВАП сезира ДНСК да извърши незабавна проверка за законността на строежа между нос „Свети Тома“ и така наречения „Шофьорски плаж“, като представи обобщен доклад.
В получения от строителния надзор доклад пише, че главният архитект на Община Созопол е издал разрешение за строеж (РС) на 26 февруари 2018 г. за „укрепване на свлачище" в местността „Алепу", землище на гр. Созопол, на името на „Алепу вилидж".

Емил Димитров коментира и Закона за биологичното разнообразие. Той припомни, че този закон чака от две години. „Ние съкратихме, по мое желание, премахнахме голяма част от текстовете от законопроекта. Оставихме само най-необходимите от тях. В момента, в който отменихме страшно много параграфи и се съобразихме с мнението на всички, се видя, че този законопроект ще влезе в зала", обясни министърът.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 14 август