IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ерменков: Правителството беше подчинено на хора с бизнес интереси

Кабинетът не е обслужвал нечии интереси, а по-скоро е липсвала прозрачност при вземането на решенията, смята червеният депутат

10:04 | 25.07.14 г.
Ерменков: Правителството беше подчинено на хора с бизнес интереси

Отиващото си правителство е имало зависимости от "кръгове, свързани с банкови системи, медийни изяви, медийни империи", призна в ефира на bTV депутатът от БСП Таско Ерменков. Управляващите са били „подчинени на хора с бизнес интереси“, но въпреки това са работели в полза на България, допълни още той.

Червеният депутат беше категоричен, че правителството на Орешарски не е обслужило бизнес интереси „на някаква стойност“, а по-скоро е липсвала прозрачност при вземането на решенията.

„Това правителство, в по-голямата си част, вършеше добре работата си. Да, имаше грешки, но само този, който не работи, не греши“, обясни Таско Ерменков.

Според него една от грешките на партията пък е била, че не са могли да убедят избирателите си в честността и морала, който имат.

Припомняме, че вчера Таско Ерменков беше един от осемте депутати от БСП, които гласуваха против оставката на кабинета „Орешарски“. В обяснението си на отрицателен вот от парламентарната трибуна депутатът посочи, че е направил това в знак на уважение към „контрапротестиращите“, подкрепящи правителството. За него управляващите са си свършили добре работата, но парламентът не е отговарял на капацитета им.

Днес Ерменков посочи още, че за краткия си живот правителството на Пламен Орешарски е свършило толкова работа в социалната сфера, колкото други правителства не са вършили за цял мандат.

Депутатът беше категоричен, че „Коалиция за България“ ще подкрепи някои от предложенията, които президентът Росен Плевнелиев отправи вчера. Левицата е съгласна с актуализацията на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), но не и с ревизия на държавния бюджет, защото няма необходимост от това. Банковият въпрос трябва да бъде решен от БНБ.

„Изхождайки от темата това служебно правителство да може да тегли заеми, да сключва договори, ние сме парламентарна република и ако това е опит да икономисваме на данъкоплатците наличие на парламент и оттук нататък да управляваме с назначено от президента правителство, аз не съм съгласен с тази позиция“, категоричен беше той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още