IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори

Партията няма да инициира промени в изборното законодателство, твърди Цветан Цветанов

12:55 | 14.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори, обяви Цветан Цветанов преди началото на националното съвещание на партията в Пловдив. В него ще участват кметове на ГЕРБ от цялата страна, министри от кабинета, както и народни представители. На съвещанието ще се обсъжда подготовката на партията за местните избори през есента.

"Към настоящия момент имаме 94 кмета, 1601 общински съветника и разбира се, че това е минимумът, с които стартираме. Убеден съм, че нашата кампания ще бъде с над 100 кмета по общини, които ще бъдат избрани на местните избори и над 1601 общински съветника", каза Цветанов, цитиран от bTV.

Според него това е постижима цел и изрази убеденост, че кандидатите на ГЕРБ ще бъдат подкрепени и от други политически сили.

По думите му вече са изпратени указания към всички структури на партията, за да могат да бъдат обсъждани и номинациите за общински съветници, за кметове на малки населени места, както и за общински кметове.

"Разбира се, трябва да изчистим и стратегията си относно начинът, по които ще бъдат обявявани кметовете на всички тези населени места. Ще има разговори, които ще се водят с РБ, но принципната позиция на ГЕРБ е за самостоятелно участие”, уточни Цветанов.

Той допълни, че ГЕРБ няма да инициира промени в изборното законодателство.

"Няма да го правим, за да не бъдем обвинявани, че променяме законодателството във връзка с предстоящия вот и го правим, по начин по който би могъл да обслужи интересите на една от управляващите партии", каза Цветан Цветанов.

По думите му в политиката пазарлъкът е нещо, което българските избиратели не желаят.

"Нека да има една спортсменска предизборна кампания. ГЕРБ, както винаги е залагала на позитивна кампания, на кампания, която дава отчет пред обществото, какво сме свършили за периода, в който сме участвали в местната власт", заяви още Цветанов.

Той си пожела на изборите да има сблъсък на идеи, а не компроматната война. Това бил и начинът да има висока избирателна активност.

Близо 450 активисти на ГЕРБ от цялата страна и 300 на Реформаторския блок се събират днес и утре в Пловдив, за да получат инструкции относно предстоящите местни избори.

Повече новини от България можете да прочетете в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още