IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германско месно предприятие обмисля инвестиция в България

Компанията проучва Северна България като място за разширяване на производството си

18:17 | 16.03.15 г.
<p>
	Божидар Лукарски посети производствен обект на потенциален инвеститор. Снимка: <em>Министерство на икономиката</em></p>

Божидар Лукарски посети производствен обект на потенциален инвеститор. Снимка: Министерство на икономиката

Месно предприятие, базирано във федералната провинция Северен Рейн – Вестфалия, обмисля инвестиция в България. Това стана ясно от посещението на българския икономически министър в провинцията.

Името на компанията не се споменава, но плановете са да бъде изградена производствена мощност и една от обсъжданите локации е Северна България. Компанията произвежда заготовки за хранителния пазар в Германия, Испания, Унгария, Словения, Румъния и други, уточняват от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Ако германските бизнесмени изберат България, в производствената база ще намерят работа общо 130 души. Компанията ще се снабдява със суровини от местните животновъди, което ще създаде допълнителни работни места в сектора. Логистиката също ще бъде реализирана от български компании. Произведената продукция ще бъде предназначена за износ.

Предстои посещение на ръководството на компанията с цел проучване на възможностите в Северна България, допълват от икономическото министерство.

По време на своята визита във федералната провинция Лукарски се е срещнал и с представители на фирмата BHTC, която произвежда компоненти за климатични системи за водещите автомобилни марки Mercedes, BMW, Volkswagen и други. Компанията е ключов инвеститор, който е привлечен в индустриалната зона „Божурище“.

„Първият етап на инвестицията ни беше успешно реализиран и вече сме в процес на производство“, коментира техническият директор на BHTC Андреас Тойнер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още