IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийската компания Umesh Modi Group ще инвестира в България

Фармацевтичният конгломерат търси път към европейския пазар

15:53 | 22.11.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: МИ</em></p>

Снимка: МИ

Един от най-големите индустриални конгломерати в Индия - Umesh Modi Group, ще инвестира 5 млн. долара за изграждане на своя база в България. Целта на компанията е да развие бизнеса си отвъд океана и да отвори пътя си към европейския пазар. Това стана ясно на среща на заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова с президента на индийската компания Умеш Моди, съобщи икономическото министерство.

Инвеститорът е заявил, че България е избрана след внимателно проучване на страните от региона и инвестиционния климат в тях. Интересите на групата се разпростират в различни бизнес начинания като фармацевтика, захарни индустрии, желязо и стомана, козметика и др. 

Лилия Иванова е представила насърчителните мерки, които страната може да предложи на инвеститори от такъв клас.

„България е страна с привлекателен инвестиционен климат, а ниските оперативни разходи са много атрактивни за нас“, е заявил президентът на индийската компания на срещата.

С 30 клона, 18 производствени единици и над 10 500 квалифицирани специалисти Umesh Modi Group има предприятия в Индия, Шри Ланка и Бангладеш. Групата има също и два центъра за научноизследователска и развойна дейност и сътрудничество с 15 мултинационални компании.

Годишният оборот на компанията е над 550 милиона щатски долара, като е добре представена чрез мрежа за маркетинг и дистрибуция в Индия, южноазиатските и африканските държави, страните от ОНД и други международни пазари.

Стокообменът между България и Индия през първо полугодие на 2018 г. възлиза на 171,3 млн. долара. Износът за Индия възлиза на 62,7 млн. долара, а вносът е 108,6 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 11 rate down comment 1
IQ96
преди 5 години
Ми те правят складче за дистрибуция. Колко да струва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
ceneto
преди 5 години
е тука имахме и ипо на цената на апартамент, така че няма какво да се учудваш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 2
gembirdkz
преди 5 години
Като видя инвестиция от 5млн.долара и се питам вие шегувате ли се?Един имот струва в индутсриална зона колкото цялата тази инвестиция.В чехия направиха тази година инвестиция от 1млрд.- завод,в Турция правят летище за 10млрд.,ние сме много горди с такива "инвестиции"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още