Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Инвеститори ще получат до 6,1 млн. лева за направени разходи за осигуровки

Безвъзмездната финансова помощ е за вложения във високотехнологични дейности и заетост по десет проекта на фирми от сектора на производството и услугите

Инвеститори ще получат до 6,1 млн. лева за направени разходи за осигуровки

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството одобри проект на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигуровки. Направените осигуровки са за работници и служители, заели новите работни места, свързани с осъществяването на сертифициран инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите, информира пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата

Безвъзмездната финансова помощ е в размер до 6,1 млн. лв. за периода 2019- 2021 г. и се отпуска за няколко проекта.

Финансовите средства са за разширяване на дейността на съществуващи предприятия и за създаване на нови предприятия основно в района на столицата, както и в градовете Пловдив, Костинброд и Индустриална зона Божурище.

В тях ще се разкрият 1791 нови работни места, като направените инвестиции ще са над 93,33 млн. лева.

Проектите се осъществяват основно във високотехнологични дейности в производството и сектора на услугите. С договора, инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от най-малко три или пет години, в зависимост от категорията на предприятието.

Проектите са на дружествата „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, „Булпрос Консултинг“ АД, „Ролпласт Груп” АД, „Интрама Протек“ ЕООД, „Кока Кола Юрпиън Партнърс Сървисис България“ ЕООД, „Каргил България“ ЕАД, „Ъпнетикс“ ЕАД, „Експириън България“ ЕАД, „Кока Кола Хеленик Ай Ти Сървисиз“ ЕООД и „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
От 1 юли тръгва десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд