Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Искат оставката на здравния министър заради строежа на детската болница

Петиция с над 17 хиляди подписа е внесена в Министерския съвет

Искат оставката на здравния министър заради строежа на детската болница

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Петиция с над 17 000 подписа за оставката на здравния министър Кирил Ананиев внесоха в Министерския съвет, предава bTV. Недоволството е заради строежа на Националната педиатрична болница.

Според здравното министерство за превръщането на грубия строеж от времето на социализма в лечебно заведение ще се използват над 93 млн. лева. Вносителите на онлайн подписката смятат, че това може да стане по-евтино в изцяло нова сграда.

Проблемът на сега съществуващия договор е, че всъщност той би могъл да струва много повече, тоест болницата в старата сграда отколкото вложените близо 100 млн. лева“, отбелязва Мария Брестничка, от Националната мрежа за децата. 

Още по темата

При подписването на договора от Министерство на здравеопазването обявиха, че проектът ще бъде максимално прозрачен и публичен. Ще бъде сформирана работна комисия с различни специалисти.

ДЗЗД  „ДЕТСКО ЗДРАВЕ” с водещо участие на „Главболгарстрой” АД спечели търга за строителството на Националната детска многопрофилна болница.

На 2 април министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница.

Общата стойност на договора е 77,8 млн. лева без ДДС или 93,4 млн. лв. с включен ДДС.

В края на ноември миналата година ВАС отхвърли жалбата на Камарата на архитектите в България (КАБ) и остави в сила становището на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което се потвърди решението на министъра на здравеопазването за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка за детската болница.

Тричленният състав сметна, че решението на КЗК е правилно и при постановяването му не са допуснати нарушения, които да водят до неговата отмяна. В утвърдената от възложителя документация за участие се съдържат минимално необходимите данни за изготвяне от потенциалните участници на концепция за изпълнение на дейностите по предмета на поръчката. 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

0
 
4
 
6
Mechkata до: dakl
преди 4 месеца
За по-голяма част от управляващите е характерно злоупотреба с власт и практикуване на корупционни схеми.... как мислиш се става богат, как с една заплата от 3-5 хил лв. се карат скъпи коли, сменяни като носни кърпи, строят се апартаменти за милиони от по половин декар и дъщерите ни имат 10тина - 20 апартамента в големите градове. Заем ще кажеш? От къде? От КТБ - сигурно.
Има една поговорка "покрай сухото гори и мокрото" обаче разполагаме с такива изкусни адвокати и "човек и тук и там", че огъня бива изгасен при наличие на зародиш на искра.
0
 
6
 
5
преди 4 месеца
Чуди се цял един български народ защо тоя изкуфелия е още здравен министър. Щото сме мишки и си траем и си църкаме по дупките, а не по площадите ...и преди си седяхме вкъщи, сега с короната съвсем. Една голяяяма клада трябва...и вътре всите до девето коляно, да се изчисти нацията, да се изчистят и ФПЧ (фини прах.частици), да се пусне водата в тоалетната, та л..ото да спре да мирише и с четката да почистим клозетО.
1
 
3
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Вчерашното взривяване не те ли кара да се замислиш, защо частния собственик се освобождава от негодните сгради, а държавата ги реконструира?
1
 
1
 
3
khao до: dakl
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
приказката з алъжливото обчарче нали е знаеш... еми горе долу е същото.
Един път ги хващаме, два пъти ги хващаме ... нужно ли е и третия път да проверяваме зада ги хванем, просто допускаме че е като предишните пъти!
И да, има много неща които могат да се направят зада се "убеди" обществото в противното.
6
 
2
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
За по голямата част от нашето общество всичко което извършват управляващите има корупционен подтекст и едва ли нещо би могло да го убеди в противното.

Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията