Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

„Главболгарстрой” АД ще строи новата детска болница

Консорциумът е с предимство в ценовата оферта, като е дал най-ниска стойност от 77,8 млн. лева без ДДС и е оценен с максимален брой точки

„Главболгарстрой” АД ще строи новата детска болница

Снимка: Pixabay

ДЗЗД  „ДЕТСКО ЗДРАВЕ” с водещо участие на „Главболгарстрой” АД спечели търга за строителството на Националната детска многопрофилна болница, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Консорциумът е с предимство в ценовата оферта, като е дал най-ниска стойност от 77,8 млн. лева без ДДС и е оценен с максимален брой точки при техническата оферта.

На второ място е класирано ДЗЗД „ДЕТСКА БОЛНИЦА СОФИЯ” – обединение между българската „Климатроник“, мексиканската „Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ“ и испанската „Проес Консулторес“, с предложена цена за изпълнение 79,5 млн. лева и едва 20 точки при техническата оценка за изпълнение на заданието.

Още по темата

Третият кандидат – „Обединение Здраве за децата на България“ с водещ участник „Трейс Груп Холд“ АД бе отстранен на по-ранен етап, тъй като в хода на процедурата бе установено, че той не е успял да докаже предходен опит по изпълнение на сходни проекти.

Консорциумът победител - ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ”, е единственият сред участниците с опит в изпълнението на болници и лечебни заведения н територията на България. „Главболгарстрой” АД е изпълнител на архитектурно-строителни и инсталационни работи при изграждането на „Аджъбадем Сити Клиник“ МБАЛ Токуда, при разширяването на лъчетерапевтичен комплекс на Клиника по лъчелечение на СБАЛ по Онкология - ЕАД в  София, преустройство и разширение на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

Преустройство и ремонт на един от големите болнични комплекси в страната - МБАЛ „Събо Николов“ и Онкология в град Панагюрище са изпълнени от  „ГБС-Пловдив” АД. Третото дружество в консорциума – „Главболгарстрой Интернешънал” АД, притежава опит в изпълнението на подобни обекти извън страната, като Болничен комплекс в град Казълорда, Казахстан, Клиника за неотложна помощ, град Атирау, Казахстан, Стоматологична поликлиника с Травматологично Отделение в Москва, Руска Федерация.

В края на ноември миналата година ВАС отхвърли жалбата на Камарата на архитектите в България (КАБ) и остави в сила становището на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което се потвърди решението на министъра на здравеопазването за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка за детската болница, съобщават от съда.

Тричленният състав сметна, че решението на КЗК е правилно и при постановяването му не са допуснати нарушения, които да водят до неговата отмяна. В утвърдената от възложителя документация за участие се съдържат минимално необходимите данни за изготвяне от потенциалните участници на концепция за изпълнение на дейностите по предмета на поръчката. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Три компании получиха сертификати за инвестиции за над 54 млн. лв.