Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Избраха изпълнител за хотелското настаняване за председателството на ЕС

Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е в размер на 217,12 лева без ДДС

Избраха изпълнител за хотелското настаняване за председателството на ЕС

Снимка: Stocksnap

"ВГ" АД е определено за изпълнител на обществената поръчката с предмет "Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.", съобщиха от ресорното министерство.

Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс.

Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е в размер на 217,12 лева без ДДС. Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1808 броя нощувки е в размер на 430 249,76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС.

В обществената поръчка са участвали три фирми - "ОССМО" АД, "Аргус Травел Интернешънъл" ЕООД и "ВГ" АД. След извършване на насрещна проверка за верността на декларираните данни, "Аргус Травел Интернешънъл" ЕООД е било отстранено заради предоставяне на документи с невярно съдържание. Останалите две фирми - "ОССМО" АД и "ВГ" АД, са допуснати до следващия етап на обществената поръчка - до публично отваряне на ценовите оферти.

След извършени проверки от страна на комисията в ценовото предложение на "ОССМО" АД са констатирани редица несъответствия. В качеството му на посредник на туристически услуги "ОССМО" АД оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-звезден хотел от собственик на хотелска база. При проверка се е оказало, че двата предложени от участника хотела отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника. Това е причината участникът да бъде отстранен от класирането, обясняват от министерството.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев: Израел може да инвестира у нас като център на ИТ и научни изследвания