Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Измервателни станции на комините на ТЕБ Бобов дол ще показват какво се гори там

Заводите за преработка на отпадъби "решават проблем на България", според министъра на околната среда и водите

Измервателни станции на комините на ТЕБ Бобов дол ще показват какво се  гори там

Емил Димитров. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Измервателни станции ще се монтират на комините на ТЕЦ Бобов дол, за да се знае какво се гори там. В близките населени места също ще се разположат уреди, които да отчитат какво се случва с въздуха.

Това коментира министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред bTV.

„Ако държавата започне да играе по друг начин, ще фалираме много бизнеси, това не е полезно обаче. Енергийната система трябва да се развива. Идеята не е някой бизнесмен да бъде вкаран в затвора, да бъде изгонен в чужбина или да му бъде взет бизнеса, а коминът като пуши да не трови хората“, посочи министърът.

Още по темата
По думите му в момента и четирите завода, които преработват отпадъци, и ТЕЦ „Сливен“ „решават проблем на България“. „На всеки 100 кг отпадък 60-65% трябва да го рециклираме, да извадим стъклото и картона и да го използваме повторно. 25% трябва да ги изгорим, за да произведем енергия, а едва 10% да депонираме. Ние в момента от 90% правим камари“, каза Емил Димитров.

Според него от българските отпадъци само в София се произвежда RDF, който се гори в Златна Панега и Сливен. „Депата работят, но не генерират такива отпадъци, с лошо качество са, така че ние сме в дълг към тези, които са готови да горят нашите отпадъци“, допълни той.

За ареста на предшественика му Нено Димов Емил Димитров каза, че не е само заради водната криза в Перник, а и заради концесията на ски зоната в Банско. Той посочи, че има разминаване в определената за концесия зона в договора и реалната площ, която се ползва от концесионера.

Димитров посочи, че трябва да се преизчисли таксата на концесионера и договорът да се приведе в съответствие с използваните площи или да се прекрати.

Екоминистърът каза още, че ВиК дружествата в Дупница, Перник и Сливен са пред фалит заради лошо управление. Същевременно ВиК дружествата във Враца, Габрово, Бургас и Стара Загора се управляват добре и са печеливши.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
7
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
АБЕ ***,

Отпадъци се горят само в ЗАВОДИ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА ОТПАДЪЦИ в които има съоръжения за пречистване на въздуха и водите след процеса на тяхната преработка.

Да гориш отпадъци в ПЕЩИ за стомана , в КОГЕНЕРАЦИИ или в ТЕЦОВЕТЕ на Ковачки и заводи за цимент е РАВНОСИЛНО на това да гориш отпадъци от гуми и други вредни за здравето ни ***, което извършват братята ни роми.

ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА *** НЕРАЗБИРАЩ , ЧЕ ИЗГАРЯНЕТО НА ОТПАДЪЦИ СТАВА САМО В СПЕЦИАЛИЗИРАНИ И ПРИТЕЖАВАЩИ НЕОБХОДИМИТЕ ФИЛТРИ ЗАВОДИ ЗА ОТПАДЪЦИ КАКВИТО ИМА НА ЗАПАД!!

ТИ ДИВАК ОТ АФРИКА ЛИ СИ ИЛИ НАС НИ ПРАВИШ НА ДИВАЦИ, НЕРАЗБИРАЩИ КАКВО Е ДА ГОРИШ ОТПАДЪЦИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗА ТОВА ЗАВОДИ И ТЕЗИ ПРИМИТИВНИ ПЕЩИ НЕРАЗЛИЧАВАЩИ СЕ ПО НИЩО ОТ *** ПЕЧКИ.

Спрете се защото накрая ще клепате като фашистите пред съда в НЮРНБЕРГ осъдени за геноцид и етническо прочистване на народа ни.

ПРЕВЪРНАХТЕ БЪЛГАРИЯ В ЛАГЕР НА СМЪРТТА ПОДОБЕН НА ТОЗИ В АУШВИЦ БИРКЕНАУ БЕ *** ТАКЪВ!!
Имате и наглостта да ни карате да плащаме разни ЕКО ДАНЪЦИ за това че ни ТРОВИТЕ!!
ПО НАГЛОСТ ВИЕ НАДМИНАХТЕ И ФАШИСТИТЕ БЕ!!
ХЕМ НИ ТРОВИТЕ , ХЕМ ВИ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА!!!

Още от Икономика и политика
Здравният министър: Лъжа е, че областни градове ще бъдат затваряни с КПП-та