Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Жените в бизнеса получиха още един шанс за обучение с платформата Smart Lady

Обучението на дамите включва и съвети от ментори, съобщиха от Първа инвестиционна банка

Жените в бизнеса получиха още един шанс за обучение с платформата Smart Lady

Снимка: ПИБ

Програмата Smart Lady на Първа инвестиционна банка (Fibank) от 5 юни ще има платформа за обучение на жени-предприемачи. В новата уеб базирана платформа бизнес дамите ще могат да намерят практически съвети, да проследяват дистанционно провежданите обучения по програмата и да бъдат в крак с актуалните тенденции в бизнес управлението чрез публикуваните специализирани материали.

Още по темата

„Дамите ще могат да се регистрират и управляват свой профил в платформата, като по този начин ще разширяват контактите си и бизнес възможностите“, съобщиха Севдалина Василева, изпълнителен директор и член на управителния съвет на ПИБ, и Надя Кошинска, член на управителния съвет на банката, които ръководят екипа по разработването на програмата Smart Lady. Те напомниха, че клиентите на ПИБ могат да се възползват от единствената по рода си програма в България за подкрепа на жените в бизнеса.

Севдалина Василева посочи, че създаването на уеб базираната платформа Smart Lady е логичната следваща стъпка в разгръщането на програмата: „Социалната мисия на Smart Lady е да създадем една общност за взаимодействие, контакти и бизнес сътрудничество. Електронната платформа ще е нашето „запазено“ съвременно и модерно онлайн пространство, което допълва програмата  в посоката, която е поела“.

На форум, на който беше представена новата уеб базирана платформа, регионалният директор за Югоизточна Европа на KANTAR TNS Марчела Абрашева представи резултатите от национално представително проучване на тема „Жените в бизнеса – очаквания и нагласи към уеб платформи с обучителен и бизнес характер“. Тя подчерта категорично изразеното от дамите желание за обучения и развитие, включително чрез онлайн платформи.

Участничките в панелната дискусия обсъдиха и ролята на менторството в предприемачеството. Севдалина Василева, която има опит като ментор на стартиращи компании, сподели, че „да бъдеш ментор не е лесно и не всеки може да бъде ментор“.

„Сигурно ще ме попитате, къде и как да ги намерим и срещнем тези ментори. Това е едно от предназначенията на Smart Lady – да създаде възможност чрез форумите, мрежата, срещите и дигиталната платформа, които организира и развива, тези две страни да се намерят“, убедена е тя.

Надя Кошинска обобщи постигнатите за малко повече от година след началото успехи на програмата Smart Lady. Тя информира, че повече от 370 жени са получили финансиране за своя бизнес на обща стойност 48 млн. лева, като Smart Lady подпомага дамите не само в София и големите градове, но достигна и до по-малките населени места в страната. От проведените до момента обучения в шест града се възползваха 140 дами.

„Наскоро се проведе и първата среща на новоучредения клуб Smart Lady, каза Кошинска и посочи примери за успешното бизнес партньорство между ПИБ и жени, на които банката е осигурила сигурност и бъдеще чрез програмата Smart Lady.
 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 13 август