IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Ананиев: Бюджет 2021 е ориентиран към общините

След 14 януари ще е ясно как ще се завърнат учениците от големите класове в класните стаи

13:37 | 05.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Един от приоритетите в бюджета за тази година са общините, коментира финансовият министър Кирил Ананиев. Той придружи премиера Бойко Борисов по време на посещение във Велико Търново. Коментарите бяха излъчени в профила на премиера във Facebook.

"За първи път общините получават толкова голямо допълнително финансиране в размер на 730 млн. лева", заяви Ананиев и допълни, че това означава подобряване на услугите, които се предоставят на гражданите.

Във Велико Търново Бойко Борисов посети СУ "Емилиян Станев". Министърът на образованието Красимир Вълчев, който беше част от делегацията, коментира, че в рамките на следващата седмица, след 14 януари, ще стане ясно как ще се завърнат големите ученици в класните стаи. Всичко ще зависи от развитието на заболеваемостта от коронавирус в страната.

Бойко Борисов обясни още, че се подготвя медицински протокол за провеждането на изборите на посочената от президента Румен Радев дата - 28 март.

Няма човек, който да може даде прогноза за възстановяването на света от коронавируса в медицински аспект, каза още премиерът и заяви, че вече определената дата за изборите не може да бъде променяна с мотива, че няма яснота какво ще се случи с развитието на пандемията през март. 

"Икономическата и финансовата прогноза е за октомври светът да започне да се възстановява", допълни той.

Преди визитата си във Велико Търново премиерът, придружен от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Кирил Ананиев, облетя строящия се участък от АМ "Хемус" в района между Боаза и Велико Търново. За строителството на тази магистрала в последните четири години са отпуснати 2,2 млрд. лева, уточни още Борисов, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още