Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Карлово излиза от списъка на общините длъжници

Градът завиши рязко средното равнище на събираемост на местните приходи

Карлово излиза от списъка на общините длъжници

Снимка: Pixabay

Карлово излиза от списъка на общините, които Министерството на финансите определи като нуждаещи се от финансово оздравяване.

Общината попадна в негативната класация през 2012-2013 г. заедно с още 14 общини в страната, съобщава БНТ.

Приетите мерки и план за финансово оздравяване от страна на общинската администрация, доведоха до положителни резултати и подобряване на един или повече от показателите, въз основа на които се прави оценка на финансовото състояние, уточнява се на сайта на общината. 

Още по темата

Миналата година Общинският съвет одобри предложен от кмета Емил Кабаиванов план за финансово оздравяване на общината, който наложи строги рестрикции по отношение на харчовете. В рамките на този план бе съставен и график за погасяване на просрочените задължения, заради които общинските сметки бяха под почти непрекъснат запор от частни съдебни изпълнители.

Още от 2015 г. и през цялата 2016 година Карлово завиши рязко средното равнище на събираемост на местните приходи на 71.51%, като почти се изравни с това за страната, което за същия период е 72.79%. По показателя събираемост на местните приходи Карлово се нарежда в първите редици на общините с най-висока събираемост в Пловдивска област.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Въвежда се срочна служба в доброволния резерв