IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Касовите апарати в автобусите стават задължителни от 2014 година

Първоначалният срок за поставяне на устройствата беше началото на април

14:19 | 06.03.13 г.
Касовите апарати в автобусите стават задължителни от 2014 година

Срокът за поставяне на фискални апарати в автобусите е удължен до края на годината. Това решиха депутатите днес по време на последното заседание на кабинета в оставка, съобщи правителствената пресслужба.

По този начин превозвачите ще могат да извършват дейността си без инсталирани касови апарати в автобусите си до края на 2013 г. След този срок в превозните средства ще бъде задължително да има поставено фискално устройство за директна връзка с Националната агенция по приходите (НАП).  

Последните няколко седмици представители на автобусния бранш "заплашваха", че ще се вдигнат на протест, ако не бъде удължен срокът за поставянето на фискалните апарати. Припомняме, че първоначално срокът за инсталирането на устройствата беше 3-ти април тази година.

Представители на бизнеса изисаха наредбата в Закона за автомобилните превози, която предвиждаше инсталирането на касови апарати от април, да бъде удължена поне до края на 2013 г.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още