IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Ананиев разпореди проверки в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен

Назначиха тройна експертиза за починалата родилка, по случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура

13:13 | 20.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди проверки в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен във връзка с починала родилка в лечебното заведение. Екип на Районна здравна инспекция - Сливен е в болницата веднага след като е получена информация за случая, информираха от здравното министерство.

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен започват проверка и експерти от Изпълнителна агенция „Медицински одит”. Тройна съдебномедицинска експертиза е назначена по случая на починала родилка в сливенската болница.

Представители на следствието са изискали цялата документация от раждането и последвалото лечение на Ренета Томова, съобщи пред БТА директорът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Васислав Петров.

Съдебни лекари от Стара Загора ще извършат аутопсията, уточнява се дали тя ще бъде направена на място, или тялото на починалата ще бъде транспортирано в Стара Загора.

“В сливенската болница е назначена вътрешна проверка по случая. Становище на лекарската комисия ще има едва след като станат известни резултатите от аутопсията, поясни д-р Петров. По думите му, ако бъдат установени пропуски от страна на медицинския екип, извършил раждането, ще бъдат предприети съответните мерки, не само от страна на лечебното заведение, но и от други компетентни институции.

Д-р Петров обясни, че засега е ясно, че раждането е започнало нормално, но после са настъпили усложнения, които приложили инструментални методи за извличане на бебето. След раждането и на майката, и на детето, е направен скенер.

Изследването показало, че те са в добро състояние. Ренета е нямала травми по гръдния кош. Ден след раждането тя била настанена в реанимация с белодробен оток и високо кръвно, но в петък, починала.

Бебето Мария в момента е добре, под лекарско наблюдение и се консултира от специалисти. Лекарите се надяват частичната пареза на ръката, причинена от инструментите, скоро да отшуми.

Трети ден семейството и приятели на починалата настояват пред областната болница в Сливен, ако смъртта на Ренета е причинена от лекарска грешка, да има наказани.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още