Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кр. Вълчев: Повече от 200 хил. деца не са обхванати от образователната система

До края на октомври всички учители ше получат повишението на заплатите си, обяви образователният министър

Кр. Вълчев: Повече от 200 хил. деца не са обхванати от образователната система

Снимка: БТА

Малко повече от 200 хил. са децата, които не са обхванати от образователната система. Около 1 000 са учителите, които не достигат, предимно за предмети като математика и физика, но от Министерството на образованието търсим решение на въпроса. Това обяви образователният министър Красимир Вълчев пред Българската национална телевизия (БНТ).

Той обеща до края на октомври всички учители да получат повишението на заплатите си. 

Още по темата

„Много училища в момента използват учители, които са навлезли в пенсионна възраст. Има известен резерв на пазара на труда. Учителският труд няма сезонен характер, което да предполага краткосрочно наемане“, обясни още Вълчев.

За тази година има одобрени електронни учебници по всички дисциплини, с изключение на два езика. Замяната на хартиените помагала обаче не е на дневен ред, тъй като не всички деца имат устройства за ползването им, посочи министърът на образованието.  

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
alex8712 до: lyusien
преди 3 години
Няма профилна снимка
Интересно дали бройката е реална или се базира на данни от ГРАО - децата на българите в чужбина масово се водят по адрес в България. Поради същата причина населението в страната от няколко години е под 7 милиона, неофициално разбира се...

Поздрав
0
 
0
 
1
преди 3 години
Това е твърде много Близо четвърт милион деца са оставени на произвола и лишени от всякакво бъдеще Обречени са да прекарат живота си в мизерия престъпност болести Това че ще ги заведете до училището не решава проблема Нужно е да ги отделите от естествената им среда и наистина да им дадете шанс да се образоват и някак си да си уредят живота Ако поне за половината успеете да направите това ще бъде огромен успех И само повишаването на заплатите няма да реши проблема с учителите Нужно е да издигнете техния авторитет и да успеете да пратите в системата хора които да бъдат учители им харесва Трудно е но това е начина

Още от Икономика и политика
Ще изчезне ли “такса успех” за българските компании при европроектите?