Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Красимир Дачев: Държавата трябваше да даде помощи на добрите данъкоплатци

Най-бързо ще се възстановят туризмът, хотелиерството и ресторантьорството, прогнозира предприемачът

Красимир Дачев: Държавата трябваше да даде помощи на добрите данъкоплатци

Снимка: Bulgaria On Air

Икономическите мерки, предприети от държавата, са наистина добри. Проблемът започна с детайлите и по-точно тогава, когато бе предложено да плащаме за неработене. В крайна сметка по-добре е да се плаща за работа, отколкото за неработа. Това го имаше при социализма да не работиш и да взимаш пари. Това мнение изказа по bTV предприемачът Красимир Дачев, собственик на завод „Свилоза“.

Още по темата

,,Разбира се, че бизнесът трябва да е национално отговорен, но се създават рефлекси, че хора, които не работят, трябва да получават пари, а това е извращаващо. Вижте, европейският пазар се събужда, ние много бързо ще излезем от кризата, но държавата трябваше да даде помощи на добрите данъкоплатци, защото тези, които сега ще получат средства, ще ги намерите в кръчмите след 20 дни'', посочи бизнесменът.

Дачев напомни, че самоосигуряващите се осигуряват само за пенсия, но не и за безработица.

Става въпрос за един малък кръг от хора от около един милион работещи и сега изведнъж всички фондове искат да вземат от тях. Въпросът е разпределението на средства да става етично за лоялните платци'', коментира предприемачът.

Красимир Дачев прогнозира, че най-бързо ще се възстановят туризмът, хотелиерството и ресторантьорството и смята, че в деня, след като падне извънредното положение, ресторантите ще са пълни.

„Не е станала драма, трябва да мислим малко по-позитивно. Дали бавно или бързо, всички трябва да се разболеем. Не трябва да сме толкова черногледи, неслучайно държавата ни е давана за пример от всички'', посочи емоционално как вижда излизането от кризата с пандемията от коронавируса предприемачът.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро