IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК проверява практики от фармацевтичния бизнес на Веселин Марешки

Според Комисията има съмнения, че той е извършвал нелоялна конкуренция

13:37 | 19.01.17 г. 1
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и ще провери бизнеса на бизнесмена Веселин Марешки, но свързания с неговата верига от аптеки. Проверката е по повод наказателно постановление на Специализираната прокуратура във Варна.

В него се посочва, че през периода 2013 – 2014 година Марешки, в качеството му на собственик на търговски дружества, продаващи лекарствени продукти, заедно с негови сътрудници, е предприел „агресивни действия“ спрямо собственици на аптеки в България.

КЗК посочва, че са били отправяни предупреждения, че ако собствениците на аптеки не купуват лекарства от дистрибутор „Фармнет“, до техните обекти ще бъдат отворени аптеки с логото „Супер нова“  за Северна България и „Лидер“ - за Южна България, които ще продават лекарствата на по-ниска от доставната цена.

Марешки е предупреждавал собствениците на аптеки и че ще им бъдат пращани проверки от Изпълнителната агенция по лекарствата и по този начин ще бъде унищожен бизнесът им.

Заключенията на Специализираната прокуратура са, че от доказателствата не може да бъде направено заключение за нарушение на Наказателния кодекс. Но действията на бизнесмена и неговите сътрудници могат да бъдат разгледани като нелоялна конкуренция, се казва в съобщението на КЗК. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Давайте по-бързо, че изборите ей ги!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още