IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши на „Приста Холдко Коопертиеф“ да придобие „Приста Ойл Груп”

Не се очаква промяна в пазарното положение на участниците в сделката след нейното осъществяване, смята регулатора

14:00 | 02.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши на „Приста Холдко Коопертиеф“ да придобие „Приста Ойл Груп”

Комисията за защите на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация чрез придобиване на съвместен контрол от страна на „Приста Холдко Коопертиеф У.А”, Нидерландия върху „Приста Ойл Груп” Б.В., Нидерландия, съобщиха от антимонополния орган.

Проучването на комисията показва, че влизащият нов акционер в „Приста Ойл Груп” Б.В., включително предприятията от неговата икономическа група, не осъществяват стопанска дейност на територията на страната. Поради това не са налице съответни продуктово-географски пазари, върху които концентрацията ще окаже въздействие, смятат от регулатора.

Не се очаква и промяна в пазарното положение на участниците в сделката след нейното осъществяване, тъй като няма хоризонтални или вертикални ефекти или отношения на свързани пазари, които да възникват като следствие от извършването на концентрацията.

Заключението на КЗК е, че разрешава концентрацията между двете фирми, тъй като тя няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което значително би попречило на ефективната конкуренция на пазара.

Решението на КЗК влиза в сила незабавно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още