IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши продажбата на българския франчайз на McDonald`s

От съобщението на регулатора са заличени повечето данни за компанията, която ще придобие дружеството

11:50 | 16.08.13 г.
<p>
	Ресторант на McDonald`s в София.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Ресторант на McDonald`s в София. Снимка: Ройтерс

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката между Kingsbury Corporation и холандската Sunfoods Holdings, което е собственик на „Сънфудс България“ - управител на ресторантите за бързо хранене McDonald`s по силата на франчайз.

Анализът на комисията показва, че обединението няма да окаже влияние върху пазара за бързо хранене у нас.

Заради търговската тайна обаче от съобщението на регулатора са заличени повечето подробности по сделката, включително и кой е собственик на компанията, която придобива ресторантите, и къде е седалището и адресът на управление. Не става ясно и каква част от капитала на Sunfoods Holding ще бъде изкупена.

Не е ясна и цената, за която ще бъде осъществена сделката.

От КЗК уточняват, че са получили нотификация за планираното обединение с искане за незабавно изпълнение на сделката на 17 юли. По закон компаниите са длъжни да поискат разрешение от регулатора при сделка на стойност над 25 млн. лева. 

Основният предмет на дейност на Kingsbury включва инвестиране на средства в ценни книжа (акции и други удостоверителни документи за участие, облигации и други лихвоносни искове за вземания под каквото и да било име и под каквато и да било форма), вземане на парични средства на заем и издаване на удостоверения за задлъжнялост за тях.

Сред дейностите на дружеството  са вписани още и даване на парични средства на заем и да предоставяне на обезпечения под всякаква форма в полза на дружеството, както и в полза на трети лица, а също така и участие и управление на други предприятия и дружества, отбелязва КЗК.

„Сънфудс България“ осъществява дейност от 19 години и към момента оперира 36 обекта в градовете София, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Варна, Бургас, курортите Златни Пясъци и Слънчев бряг и автомагистрали "Тракия", "Марица" и "Струма".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още