Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Л. Станиславов: Иновативните компании имат място в Съвета за тристранно сътрудничество

Високотехнологичните компании имат свой застъпник в лицето на БРАИТ, съобщи изпълнителният директор на работодателската асоциация "Иновативни технологии"

гледано: 2797   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Основната цел на Българската работодателска асоциация "Иновативни технологии" - БРАИТ, е да съдейства за създаването на условия, с които високотехнологичните компании в България  да могат да просперират по-бързо, както и да се привлекат дружества от водещите иновативни индустрии. Това би помогнало за ускореното развитие на българската икономика и увеличаване на заплатите и доходите на хората. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването “Светът е бизнес” архитект Любомир Станиславов, изпълнителен директор на БРАИТ.
Още по темата

“БРАИТ е обединение на 28 различни асоциации и клъстери, като водещите сред тях са ИТ организациите”, отбеляза Станиславов. По думите му общото между индустриите е, че в тях преобладават големите чуждестранни инвеститори и новите иновативни технологии.

Станиславов коментира и кандидатурата на БРАИТ за представителство в Националния съвет за тристранно сътрудничество. “Иновативните компании имат място в Съвета за тристранно сътрудничество и трябва да бъдат там. Тяхното отсъствие е една от причините ние да се движим по-бавно и да се развиваме по-бавно от други държави”, смята експертът.

По отношение на пандемията той отбеляза, че отражението ѝ варира според различните индустрии.

“Предстои огромна трансформация на цели индустрии - някои ще се променят, някои ще залязат, за някои ще се отвори ново място”, прогнозира Станиславов.

Той преценява, че в автомобилната индустрия също е доста шарено. Изпълнителният директор на БРАИТ очаква повечето компании да имат намалени резултати през тази година в сравнение с 2019 година, но смята, че всички ще завършат на печалба. „Има и такива, които ще имат ръст спрямо миналата година”, посочи той.

Станиславов припомни, че второто тримесечие на тази година беше тежко за автомобилните компании, но определи третото като “изключително добро”. Според него това как ще завърши годината зависи от четвъртото тримесечие.

“Трябва да се има предвид, че 2019 година беше една от добрите години в автомобилната индустрия. Все още 2020 г. не изглежда фатална за автомобилната или която и да е друга иновативна индустрия", преценява експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Светът е бизнес” гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Здравният министър: Ползваме цялата държавна мощ ваксината да стигне до всеки