IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище Варна възобновява работата си от утре

При подготовката и изпълнението на проекта за рехабилитация на пистата са вложени близо 40 млн. лв., съобщават от „Фрапорт“

14:51 | 28.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Летище Варна възобновява работата си от утре

Летище Варна възобновява от утре работата си по обслужването на полети и пътници, съобщи концесионерът „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД.

Това става след приключване по график на мащабния инфраструктурен проект за рехабилитация на пистата за излитане и кацане на летището. Официалното откриване на пистата на летище Варна след ремонта й ще се състои на 4 март.

При подготовката и изпълнението на проекта са вложени общо близо 40 млн. лв., припомнят от „Фрапорт“.

От компанията съобщават, че по време на ремонта е извършено разширение на страничните ивици за безопасност на пистата, изградена е и нова дренажна система. Освен това е извършена пълна подмяна на светотехническата система на пистата на летище Варна и е сложена нова маркировка. По време на строителните работи са положени общо около 150 хил. тона асфалт.

Договорът за рехабилитацията на пистата на летище Варна между концесионера на аеропорта и строителната компания „Макс Бьогл Бауунтернемунг” ООД беше подписан в началото на август миналата година.

По време на строителните работи, т.е. от средата на октомври 2011 г. досега, полетите от и до Варна се обслужваха от летище Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още