IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл Нефтохим може да остане без лиценз за данъчен склад

В рафинерията не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара

16:39 | 13.07.11 г.
Лукойл Нефтохим може да остане без лиценз за данъчен склад

Петролната рафинерия "Лукойл Нефтохим" може да остане без лиценза, който й позволява да работи като данъчен склад. Това съобщи директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, предаде БНР.

Вчера стана ясно, че в рафинерията не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара. По закон данъчните складове функционират на принципа - налози се плащат, след като стоките тръгнат към пазара. Така, на практика, ако няма измервателни уреди, всеки собственик на склад може да обявява каквито количества поиска и да си спести плащането на акциз.

“Законът е категоричен - тези данъчни складове, които не са превеждани по изискването на закона, едно единствено нещо се предвижда - отнемането на лиценза. Така че, след завършване на проверките ще бъдат изготвени протоколи и на базата на тези протоколи, ако не са изпълнени изискванията на закона, ще бъде приложена евентуално и тази мярка”, каза още за възможните последствия директорът на митниците.

От "Лукойл Нефтохим" не бяха намерени за коментар по темата.

Вчера от Агенция "Митници" съобщиха, че са започнали постоянно наблюдение на акцизни складове за горива в страната. Целта е да се установят точните количества, които се внасят, произвеждат и продават.

От вчера 200 служители на Агенция „Митници“ са започнали мониторинг в рафинерията в Бургас, както и в няколко данъчни склада на търговеца "Лукойл България", съобщиха за Investor.bg от пресцентъра на агенцията. Наблюдението ще продължи 3 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още