Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Магистратура във ВУЗФ е с амбиция да подобри услугите на имотния пазар

При обучението на брокерите ще се залагат правила и норми в бизнеса, посочиха доц. д-р Радостин Вазов от ВУЗФ и Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net

Магистратура във ВУЗФ е с амбиция да подобри услугите на имотния пазар

Снимка: Pixabay

Открихме, че има нужда от магистратура „Брокерство и оценяване на недвижими имоти“ във Висшето училище по застраховане и финанси, тъй като тя ще да даде много сериозен поглед и образование на самите брокери. Липсата на регулация на пазара е доста осезаема. Целта на магистратурата е да създаде първите правила и норми в бизнеса. Това обясни доц. д-р Радостин Вазов, преподавател във ВУЗФ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Бизнесът не е регламентиран. До известна степен може да се определи като нов бизнес за България. В тази сфера работят много компетентни кадри с богат опит, но има и хора без подготовка, които създават лош имидж на професията. Необходимо е обучение и това е част от каузата на Imoti.net да даде по-добра услуга на потребителите и да ги свърже с коректни посредници", коментира Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

Тя пресметна, че близо 30% от клиентите се опитват да заобиколят брокерите. “Това е лоша практика, но тя е продиктувана от отношението и работата на брокерите. Когато те бъдат обучени, тази тенденция ще спадне", прогнозира тя.

Според Радостин Вазов целта на магистратурата е да вдигне нивото и качеството на предлаганите услуги на пазара.

"Завършилите магистратурата ще бъдат подготвени, когато се регулира бранша и ще отговорят на изискванията. Липсата на образователен ценз в бранша удря по авторитета на брокерите. Недоверието кара клиентите да заобикалят брокерите", смята Стойчева.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 2386   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Боряна Димитрова: Важно е да бъде излъчен редовен парламент