Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Метрополитен" обяви търг за участъка на метрото от "Хаджи Димитър" до "Левски Г”

Прогнозната стойност на поръчката е 220 млн. лева без ДДС

"Метрополитен" обяви търг за участъка на метрото от "Хаджи Димитър" до "Левски Г”

Илюстрация: Метролопитен

Столичното общинско дружество „Метрополитен“ обяви обществена поръчка за проектиране, строителство и оборудване на трите метростанции и линията от малко над 3 км от третия метродиаметър от кв. „Хаджи Димитър“ до кв. „Левски Г“.

Прогнозната стойност на поръчката е 220 млн. лева без ДДС или 264 млн. лева с включено ДДС, вижда се от обявлението. Проектът се финансира със средства от оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Поръчката е разделена на четири обособени позиции – три за изграждането на всяка метростанция и една за проектиране и изграждане на системи за контрол и управление на движението на влаковете. Кандидатите могат да участват в търга за само една позиция.

Първата метростанция се предвижда да е на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" с ул. "Станислав Доспевски", втората ще е на ул. "Витиня" и ул. "Бесарабия" под южното платно на бул. „Владимир Вазов“, а третата – под кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ и бул. „Васил Кънчев“.

Още по темата

Първата обособена позиция – за метростанцията на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" с ул. "Станислав Доспевски" и оборотния участък, е с прогнозна стойност от 75 млн. лева без ДДС (90 млн. лева с включено ДДС).

Втората обособена позиция – за метростанцията на ул. "Витиня" и ул. "Бесарабия" и прилежащия участък, е заложен индикативен бюджет в размер на 65 млн. лева без ДДС (78 млн. лева с включено ДДС).

Третата обособена позиция – за последната метростанция в кв. „Левски Г“, е за 50 млн. лева без ДДС (60 млн. лева с ДДС). Четвъртата обособена позиция – за системите за управление и контрол, е с бюджет 30 млн. лева без ДДС (36 млн. лева с ДДС).

„Метрополитен“ ще приема оферти до 26 март 2020 г. Отварянето им е предвидено за 27 март, освен ако не се стигне до удължаване на сроковете по поръчката. Ако дружеството избере изпълнители бързо и няма обжалвания по процедурата и при избора, строителството би могло да започне към края на 2020 г. - началото на 2021 г.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Въвежда се срочна служба в доброволния резерв