IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мултивак България" инвестира над 36 млн. лв. в нов завод у нас

Предвижда се разкриването на 153 нови работни места

15:44 | 05.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МИ</em></p>

Снимка: МИ

Инвестиционен проект на „Мултивак България Продакшън” ЕООД предвижда изграждане на предприятие за високотехнологично производство на части и модули за опаковъчни машини в Икономическа зона "София-Божурище".

Предвидената инвестиция възлиза на 36,7 млн. лева. Планира се разкриването на 153 нови работни места. Това стана ясно днес, след като зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на официална церемония връчи сертификат за инвестиция клас „А“ на компанията.

Проектът включва производствен корпус, складова и логистична база, център за професионално обучение и квалификация и офисна част. Ще бъде разкрит и център за консултантски и споделени услуги в сферата на информационните технологии и снабдяването, уточняват от Министерството на икономиката.

„За мен решението за установяване на производство у нас на “Мултивак” - един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения, е знак за добрия бизнес климат в България и положителна оценка за макроикономическата и финансова стабилност в страната“, каза Везиева. По думите й инвестицията доказва, че предоставяме добри условия за развитието на производствения сектор.

„Министър Лукарски прие нашата идея за инвестиция още при първата ни среща в Бавария и това беше един от основните тласъци, за да я реализираме в България“, посочи управителят на „Мултивак България Продакшън” Ивайло Димитров.

Той подчерта, че настоящият сертификат се предоставя само за първата фаза на развитие на компанията в България, като до 2020 г. дружеството планира да удвои инвестициите си у нас.

„България спечели благодарение на екипа си, на ниските енергийни разходи, преференциалните данъчни ставки и подкрепата, която получихме от правителството. Оптимист съм за развитието на проекта“, завърши той.

Изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев посочи, че "Мултивак" е първият голям представител на немския фамилен бизнес у нас.

"Мултивак" е лидер във вакуумното опаковане с 60% пазарен дял в света. С настоящия сертификат инвеститорът ще ползва редица насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), сред които съкратени срокове за административно обслужване; индивидуално административно обслужване, придобиване право на собственост или ограничени вещни права върху имоти; финансово подпомагане за обучение за придобиване на професионална квалификация; финансово подпомагане за частично възстановяване на задължителни осигурителни вноски за новоназначени работници и служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още