Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Намаляват нарушенията в зимните курортите, отчитат данъчните

Най-често НАП установява несъответствие на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат

Намаляват нарушенията в зимните курортите, отчитат данъчните

Снимка: Pixabay

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка вече не е най-често откриваното данъчно нарушение, като първенството се държи от несъответствието на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП).

Общият брой на нарушенията, открити от приходната агенция от началото на зимния сезон в курортите намалява до под 10% от проверените. Значителен принос за това има практиката на запечатване на обекти за данъчни нарушения за срок до 1 месец. 

Още по темата

Припомняме, че инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на туристическия сезон във всички зимни курорти. Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища.

Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени още поне 5 000 проверки, допълват от НАП. В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.

Над 5 хил. проверки на НАП предстоят в зимните курорти до края на сезона в цялата страна. От началото на кампанията са  извършени над 3 хил. проверки и наблюдения. Резултатите сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в Пампорово, а най-малко в Банско.


 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Горанов: Изтеклите данни от НАП не могат да навредят на гражданите