Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Наредбата за концесиите за добив на минерална вода бе одобрена от МС

Кабинетът или общинските съвети ще взимат решения за откриването на процедурите

Наредбата за концесиите за добив на минерална вода бе одобрена от МС

Снимка: Pixabay

Правителството одобри Наредба за концесиите за добив на минерална вода, съобщиха от правителствената информационна служба. Приемането й е свързано с влизане в сила на новия Закон за концесиите от 02 януари 2018 г., според който концесиите за добив на минерална вода се предоставят и изпълняват при условията и по реда на Закона за водите.

Наредбата определя реда за извършване на подготвителни действия и за провеждане на процедурата за предоставяне на концесиите за добив на минерални води изключителна държавна собственост и публична общинска собственост. Утвърждават се условията за изпълнение, изменение и прекратяване на концесионните договори за добив на минерални води. 

Още по темата

Откриването на процедурата за предоставяне на концесия и определянето на концесионера се извършва с решение на концедента, а такъв за добив на минерални води изключителна държавна собственост е Министерски съвет. За добив от публична общинска собственост - Общинският съвет.

Министърът на околната среда и водите следи за осигуряването на извършването на подготвителните действия и организацията по провеждането на процедурата за предоставяне па концесия, когато става дума за държавните концесии, и на кмета на общината за общинските концесии.

Концедентът взема решение за приемане или отказ за изменение на концесионен договор по предложение съответно на министъра на околната среда и водите или кмета на общината. Те сключват концесионния договор и осъществяват контрола върху изпълнението му.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Д. Василев: Между три и шест месеца ще се отлагат плащания към банки