Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Нетаняху очаква българско посолство в Йерусалим

Борисов и израелският премиер ще обсъждат тероризма, киберпрестъпността, земеделието

Нетаняху очаква българско посолство в Йерусалим

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя Бенямин Нетаняху на посещение в Държавата Израел. Снимка: БТА

 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно консулство на България в Йерусалим ще бъде първа крачка към откриване на българско посолство там. Това каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху по време на брифинг в Йерусалим преди срещата му с българския премиер Бойко Борисов, предава БТА.

Бенямин Нетаняху информира, че по време на срещата му с Борисов двамата ще разговарят и по темите за противодействието с престъпността, киберпрестъпността, земеделие, здравеопазване и др. Той изтъкна, че в рамките на добрите взаимоотношения между България и Израел най-ценното е отношението на симпатия и почит на израелския към българския народ. Темата за тероризма също ще стане част от разговорите между Нетаняху и Борисов, оповести израелският премиер.

Бойко Борисов коментира, че вчера, по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия, е било говорено доста за борбата с тероризма. Премиерът е на мнение, че усилията трябва да се фокусират върху "мозъка на хората и това, което мислят, защото вече чрез интернет няма граници и се намираме в друго пространство". Затова, според Борисов, хората трябва да разберат, че религията е важна за всички, но в същото време най-важното е мирът, толерантността и разбирателството.

Българският премиер се надява, че по линия на двустранните отношения до края на годината ще се проведе смесено заседание между двете правителства, което ще бъде в България.

Бойко Борисов изтъкна, че е от изключително значение приятелството и доверието с Бенямин Нетаняху, защото Израел играе ключова роля за "развързване на сложния възел в Близкия Изток".

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

1
 
6
 
4
khao до: крас
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Боко не е фактор, кво ги интересува с кой и кога се прегръща и кой го гали.... ти ревнуваш ли кварталната ку... че си ляга с друг ? ... извинявам се за вулгарния пример, ама нашия си е точно такъв!

ама като спомена, трябва да проверя ония турци дали ни осъдиха дето Тиквата ги екстрадира по желание на ердо и въпреки решението на Българския съд. Та толкова за принципноста му и с кой се прегръща, Той ако беше лидер щеше да има топки поне колкото главата си
1
 
7
 
3
крас до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ако не ме лъжи паметта през 2012 година имаше едни подобни съвместни заседания между БЪЛГАРСКОТО И ТУРСКОТО ПРАВИТЕЛСТА.

По време на съвместното заседание на българското и турското правителство, което се проведе в Анкара бяха подписани над 10 двустранни споразумения, меморандуми и договори между България и Турция.

КАК ЛИ ГЛЕДА НА СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЙЕРУСАЛИМ ПРИЯТЕЛЯТ ТЕЙПИ ??

ЕДВА ЛИ Е ВЪЗХИТЕН ОТ ГУШКАНЕТО НА РИЦАРЯ НА ЕРУСАЛИМ С БИБИ НАТАНЯХУ.

ДВАМАТА БИБИТКОВЦИ НЯМА КАК ДА НЕ РАЗДРАЗНЯТ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ТЕЙПИ, който едва ли е във възторг от идеята България да си премести посолството в Йерушалайм или пък Израел да сложи ръка на едни земи които той смята за негови по право.

ИЛИ МОЖЕ БИ ВЕЧЕ ЕРДОГАН Е БИТА КАРТА И БОРИСОВ ПО СТАР БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ ДА СМЕ ВИНАГИ С ПЪРВИТЕ МУ Е ОБЪРНАЛ ГРЪБ.
1
 
6
 
2
khao до: крас
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
как за кво, зада го погалят по тимберицата :):)
2
 
9
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
НЕ РАЗБИРАМ , какви са тези "смесени заседания на двете правителства" ??

ТОВА КАТО ЗАСЕДАНИЕ НА ХОЛДИНГОВА СТРУКТУРА ЛИ ДА ГО ПРИЕМАМЕ , ИЛИ КАТО ЗАПОЙ В ЧЕСТ НА БЪЛГАРО - ИЗРАЕЛСКАТА ДРУЖБА??

Може би носителят на РИЦАРСКИЯ ОРДЕН НА ЕРУСАЛИМ ще ни разкаже на какво се дължат тези ЧЕСТИ СРЕЩИ И ЗАСЕДАНИЯ НА ДВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВА?!

Още от Икономика и политика
Листите на чакащите няма да изчезнат автоматично с новия закон за социалните услуги