Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Омбудсманът и работодателите заедно ще променят закони за бизнес средата

Мая Манолова започна диалог с предприемачите за коректно плащане на трудовите възнаграждения на работниците

Омбудсманът и работодателите заедно ще променят закони за бизнес средата

Снимка: Асоциация на индустриалния капитал в България

Асоциацията на организациите на българските работодатели се срещна с омбудсмана на Република България по повод предложенията за промени в законодателството, свързани с подобряване на защитата на работниците и служителите в случаи на неизплащане на работни заплати.

Текстове в редица закони трябва да бъдат внимателно прецизирани, така че да бъдат защитени както интересите на работниците, така и да не се създават възможности за злоупотреби и влошаване на бизнес средата в страната.

За това се договориха омбудсманът Мая Манолова и представители на работодателските организации –  Асоциация на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, на среща по инициатива на предприемачите.

Още по темата

Работодателите изразиха своите притеснения за част от текстовете на вече подготвени законодателни промени.

По време на разговора участниците сближиха вижданията си по някои въпроси и се съгласиха, че законодателството трябва да се прилага ефективно и само  когато има дефицити – да се променя, съобщиха от Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Бизнесът ще настоява да се прецизират текстовете, които се отнасят до промени в Търговския закон, Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя, Гражданския процесуален кодекс и Закона за обществените поръчки, така че предложенията да не възпрепятстват както правенето на бизнес, така и коректното плащане на трудовите възнаграждения на служителите.

Участниците в работната среща решиха диалогът по подобни проблеми на трудовите правоотношения да е постоянен процес и да предшества законодателни инициативи, за да се гарантират по-добре обществените интереси.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСК: Елементарни пропуски спъват инвеститорите в България