IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха спортен комплекс за 3 млн. лв. в парк "Възраждане"

През септември започва изграждането на парковата част, заяви Йорданка Фандъкова

14:22 | 14.08.15 г.
<p>
	Едно от игрищата в спортен комплекс &quot;Спортна София 2000&quot;, част от парк &quot;Възраждане&quot; в Зона Б 5. <em>Снимка: БТА</em></p>

Едно от игрищата в спортен комплекс "Спортна София 2000", част от парк "Възраждане" в Зона Б 5. Снимка: БТА

Спортен комплекс в парк "Възраждане" на стойност над 3 млн. лева откриха днес столичният кмет Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов.

Новоизграденият многофункционалния спортен комплекс е в "Зона Б 5" и е част от парка, предаде агенция "Фокус". Проектът е реализиран от общинското дружество "Спортна София", а средствата за него са осигурени по инициативата "Джесика".

"Целият проект за спортен комплекс в парк "Възраждане" се намира на територия от 24 дка. Всички помнят, че това беше едно сметище. За по-малко от 5 месеца беше изграден този открит, може би най-голям спортен комплекс в България", заяви Фандъкова.

Достъпни са както детските площадки, така и алеите, по които може да се спортува.

"Комплексът е насочен към цялото семейство, към масов спорт. Има място както за малките, които да играят на детска площадка, така и за най-големите, които да участват в различни видове спорт - футбол, баскетбол, тенис, има ледена площадка. Има зала за тенис на маса с осветление, така че до 22 часа вечер да може да се спортува. До края на седмицата във връзка с откриването на комплекса той ще бъде достъпен за всички безплатно", каза още Йорданка Фандъкова.

Има избран изпълнител и за следващата част от проекта - на територия над 60 дка да се изгради и парковата част в парк "Възраждане", допълни кметът.

Паркът е най-голямата инвестиция на Столична община от тригодишната програма "София - европейска столица на спорта 2018. Едновременно се изграждат още 7 нови фитнес площадки на открито в столицата", допълни Фандъкова.

На 1 септември се очаква да започне изграждането на самия парк "Възраждане". Инвестицията също е по инициативата "Джесика", а проектът ще се осъществява от общинското дружество "Софийски имоти".

Продължаваме с парк "Възраждане", получава се много хубаво съоръжение,  каза премиерът Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още