IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отхвърли четвъртия вот на недоверие срещу кабинета*

„Против“ гласуваха 124 депутати, „за“ - 109, а 9 се въздържаха. Общо гласуваха 235 народни представители

09:46 | 29.01.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Депутатите не подкрепиха предложения от опозицията вот на недоверие срещу кабинета на премиера Бойко Борисов.  

Вота подкрепиха 102 депутати от БСП и ДПС. „Против“ гласуваха 124 народни представители от ГЕРБ, Обединените патриоти, както и независимите депутати. Деветима депутати от партия ВОЛЯ гласуваха с „въздържал се“, съобщава БНТ.

По правилник, за да е успешен вотът на недоверие, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне ново предложение не може да бъде направено в следващите шест месеца, припомня агенция „Фокус“.

Това беше четвъртият вот на недоверие към правителството „Борисов 3“, като този път той беше на тема "Провал в политиката по околната среда и водите".

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте, посочват от БНР.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова определи резултата от днешното гласуване като „фиаско“. „И това беше предизвестен финал, защото самите вие не вярвахте, че ще успеете“, посочи още тя, цитирана от националната телевизия.

От своя страна лидерът на опозицията Корнелия Нинова посочи, че през последните години страната влиза „от криза в криза“. „Те се дължат на безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството на Борисов. Системите започват да отказват една след друга. Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. И бяхме свидетели в годините на това“, коментира тя.

Investor.bg припомня, че на 20 януари от БСП внесоха искането за нов вот на недоверие срещу кабинета след поредица от скандали относно политаката за околната среда и водите от последните месеци, включително въпроса с мръсния въздух в София и водната криза в Перник.

Предишните три гласувания за вот на недоверие бяха по темите за корупцията, здравеопазването и сигурността.

*Материалът е актуализиран към 10:20 ч.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
дпс е с герб, просто чат пат го игра опозиция когато няма значение гласуването
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
Вся власть Советам!
преди 4 години
Факт неоспорим! Затова следващия път ще изберем фиданката Нинова. Само да не се качва пак на кон, че на горкото животно му се гънат краката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
Frosty
преди 4 години
Бойко лоeнаmа топка прогони чуждите инвеститори и работоспособните българия, но за сметка на това превърна България в Световен Център на *** и Токсичните Отпадъци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Antikvar
преди 4 години
И сега какво. Въздуха ще се изчисти и водата ще се появи! Така както изчезнаха арабските мигранти, а сексуалните малцинства спряха да са страшни. Дори деца в Норвегия вече не пращат....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 7
Вся власть Советам!
преди 4 години
Хайде пак, БСП и ДПС! Винаги заедно, винаги заедно. От времето на Любен Беров, избран с мандата на ДПС и мнозинство осигурено от БСП тия две особено врезни за България партии са дупe и ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още