Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пореден протест срещу превръщането на изоставения строеж в София в детска болница

От гражданската инициатива "За истинска детска болница" настояват да бъдат включени в разговорите за бъдещата педиатрия

Пореден протест срещу превръщането на изоставения строеж в София в детска болница

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Граждани излязоха на нов протест пред Министерския съвет срещу намерението за изграждане на Националната детска болница на мястото на изоставения от години строеж в двора на Медицинска академия в София.

Още по темата

Причината за недоволството е проведената вчера среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството със страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на болницата. На нея бе прието инвеститорът - Министерство на здравеопазването - да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план, което да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община. 

Според протестиращите обаче това е договор за довършване на изоставения строеж. В подкрепа на каузата си от началото на юни те събират и подписка, предава БНР.

Бояна Петкова от организаторите на протеста заяви, че ще настояват за нов проект за детската болница. "Ако не бъдем включени в разговорите и срещите за бъдещата детска болница, ще предприемем по-мащабни протести през следващата седмица", заяви тя.

След правителственото заседание министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и министърът на регионалното развитие Виолета Комитова ще разговарят с протестиращите пред Министерския съвет за бъдещето на Националната детска болница. Това обяви служебният премиер Стефан Янев на заседанието на кабинета днес.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Над 2 млн. души се преброиха онлайн дни преди края на кампанията