IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от туристически данък ще влизат в общинските бюджети

Това решиха депутатите при гласуване на второ четене на промени в Закона за местните данъци и такси

11:38 | 01.12.10 г.
Приходите от туристически данък ще влизат в общинските бюджети

Парламентът реши постъпленията от туристически данък да влизат в общинския бюджет. Това стана при гласуване на второ четене на промени в Закона за местните данъци и такси, съобщи БТА.

Досега в общинската хазна постъпваха данъците върху недвижимите имоти, върху наследствата, върху даренията, при възмездно придобиване на имущество, върху превозните средства и патентния данък.

Парламентът прие кметът на общината да може да прави разсрочване на местни данъци и такси в размер до 100 хил. лв. Условието е отсрочването или разсрочването да се изиска до една година от датата на издаване на разрешението. В останалите случаи, когато сумата е над 100 хил. лв., решението за разсрочване се взема от общинския съвет.

Разрешението за отсрочване или разсрочване на задължения за местни такси над 30 хил. лв. или за срок по-голям от една година се издава от кмета след решение на общинския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още