IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверените от ДАНС и прокуратурата договори на "Кинтекс" са за десетки милиони

Вчера се появиха съмнения, че компанията е източвана

15:59 | 29.03.16 г.
Проверените от ДАНС и прокуратурата договори на "Кинтекс" са за десетки милиони

Договори на държавния оръжеен търговец „Кинтекс” за 57 млн. евро са проверени до момента от ДАНС и прокуратурата, съобщава bTV, позовавайки се на свои източници.

Целта е да се установи дали тези договори са сключвани по изгоден за държавата начин и дали има контракти с държави от третия свят и Близкия изток.

Проверката започна вчера и обхваща цялата документация на „Кинтекс”. Неофициално се появиха информации, че разследващите подозират източване на фирмата.

Коментираше се и името на частната „Емко”, която е свързвана с интерес към производителите на оръжие ВМЗ-Сопот и „Дунарит”.

Директорът на „Кинтекс” Иван Досков отрече да се проверява източване на поверената му компания.

"Кинтекс“ е държавна компания за външна търговия със специални стоки. Основана е през 1966 г. като специализирано предприятие за търговия с военно имущество.

През 1992 г. е преобразувана в еднолично акционерно дружество, собственост на държавата.

Извършва износ и внос на оръжие, боеприпаси, бойна и специална техника за нуждите главно на министерствата на отбраната и на вътрешните работи и сродни държавни учреждения.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още