Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пътната агенция спря изграждането на 4 моста на магистрала "Хемус"

Строителството се е осъществявало без технически проект, уточняват от Агенцията

Пътната агенция спря изграждането на 4 моста на магистрала "Хемус"

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Спира се строителството на 4 мостови съоръжения във втория участък на магистрала "Хемус", защото нямат технически проект, съобщават от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Най-голямото от тях е с дължина от около 1 км, уточняват от агенцията.

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в пътната агенция представеният от изпълнителя - държавното дружество "Автомагистрали", проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на съоръженията е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики, посочва се в съобщението на АПИ.

Още по темата

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел „Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч.

Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъдат подновени след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и др.

 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Летищата в Бургас и Варна ще платят концесионното възнаграждение до края на 2021 г.