IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работещите във ВМЗ излизат на протест с искане за по-ефективно управление

Протестиращите искат и по-големи възнаграждения

09:45 | 27.07.15 г.
Работещите във ВМЗ излизат на протест с искане за по-ефективно управление

С искания за подобряване на организацията и ефективността на работата, както и за по-големи възнаграждения на протест излизат работещите във ВМЗ – Сопот, съобщи БНР. Протестът ще се проведе по-късно в понеделник пред Министерството на икономиката.

В петък един от членовете на Съвета на директорите – Илиян Насков, депозира своята оставка пред принципала на предприятието – министъра на икономиката Божидар Лукарски. В свое писмо той обясни мотивите си и даде отчет за дейността на Съвета на директорите в последните шест месеца. От писмото става ясно, че Насков напуска по искане на синдикална организация във ВМЗ – Сопот, която обвинява и в искане за запазване на статуквото.

Според представителя на КТ Подкрепа в оръжейния завод Димитър Атанасов обаче това не отговаря на истината. Пред националното радио той допълни, че писмото е „подразнило” работещите в завода и затова те са решили да протестират.

Атанасов отрече синдикатът да иска да върне предишния изпълнителен директор Иван Стоенчев и допълни, че няма желание за кадруване в завода.

Синдикалистът беше категоричен още, че Съветът на директорите във ВМЗ не е направил нужното за повторното отваряне на площадката в Иганово. Според него заслугите за това са на правителството, главния прокурор и директора на РПУ- Карлово.

Припомняме, че след два взрива на площадката тя беше затворена в продължение на няколко месеца. Иганово обаче е ключов фактор за производствения процес в завода и нейното затваряне спираше работата му. 

За да има гаранции, че работата във ВМЗ – Сопот ще бъде ефективна, от КТ Подкрепа настояват търговският пълномощник на предприятието да бъде изпълнителен директор и член на Съвета на директорите, „за да може да работи с външните контрагенти и да няма проблеми”.

„ВМЗ – Сопот е производствено предприятие, не търговско дружество и този човек трябва да има повече правомощия”, каза още Димитър Атанасов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още