IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на българския участък от Дунав мост при Русе ще струва 420 хил. лева

Тръгна обществена поръчка за проектиране и изпълнение на дейностите

17:46 | 24.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Агенцията „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за проектиране и ремонтни дейности на българския участък на Дунав мост при Русе.

Индикативният бюджет на дейностите е 350 хил. лева без ДДС (420 хил. лева с включено ДДС) за отсечката с дължина от малко над 1 км.

Оферти могат да се подават до 25 март.

Мостът над р. Дунав при Русе е част от общоевропейския транспортен коридор №9 и по него преминава автомобилният трафик от Източна Европа през България към Турция, Гърция и страните от Близкия изток. Изграждан е в периода 1952-1954 г., посочва Агенцията в съобщение.

Бъдещият изпълнител ще трябва да направи подробно обследване на всички елементи от връхната конструкция и долното строене на съоръжението. Поръчката включва цялостен оглед на състоянието на стоманобетонната конструкция на пътната част на моста, извършване на геодезически измервания и при необходимост на инженерно-геоложки проучвания.

Срокът за изпълнение е 180 дни. Това означава, че ако процедурата приключи тази година, ремонтът може да бъде завършен най-рано около средата на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още