Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Розопроизводителите ще получат до 100 лева на декар заради пандемията

Приемът на заявления за подпомагане започва на 1 октомври

Розопроизводителите ще получат до 100 лева на декар заради пандемията

Снимка: БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

На 1 октомври започва прием по схема за подпомагане на земеделските стопани, производители на маслодайна роза, за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19. Подпомагането е до 100 лева на декар за част от направените разходи за производство на цвят до периода брането, съобщи агроминистерството. 

Още по темата

Чрез държавната помощ ще се подпомагат производители за стопанската 2020-2021 г., които не са успели да сключат договори за покупко-продажба с преработватели, както и стопани със сключени договори, ако цветът не е реализиран.

Агроминистерството припомня, че секторът ползва още помощ de minimis за дестилериите, помощ за осигуряването на ликвидност за розопроизводителите и подпомагане по други мерки, предвидени като цяло за земеделските стопани.

Припомняме, че през пролетта български производители се оплакаха от спад на изкупната цена на розовия цвят, а изкупуването на българско розово масло силно намаля заради пандемията и конкуренцията на други страни производителки. 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Прогноза: 9% ще е ръстът на фалитите в България за 2022 г.