Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

С 8% се вдигат парите за кохезионна политика за следващия програмен период

Най-важните проекти в бъдещата регионална политика ще прилагат след обществени дискусии, посочи Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

С 8% се вдигат парите за кохезионна политика за следващия програмен период

Снимка: Архив Ройтерс

На национално ниво, към индикативния пакет, който в момента е в преговори с ЕС, имаме увеличение с 8% на финансирането по линия на кохезионната политика. За това информира в Смолян заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Още по темата

Тя присъства на церемонията по откриване на реновираната улица "Зорница" в областния град, обновена с финансиране по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съобщи БТА.

Заместник-министър Николова уточни, че завишението на средствата за кохезионна политика ще даде възможност да се увеличи бюджетът след 2020 г. по ОПРР.

За следващия програмен период се предвижда нов модел и линия на финансиране, като стремежът, според заместник- министъра е да се обхване по-голяма територия на инвестициите и повече население, като се  търси икономически ефект.

“Основна посока на прилагане на бъдещата регионална политика ще бъдат обществените дискусии”, посочи Деница Николова. Тя уточни, че основополагаща роля ще имат публичните дискусии с жителите, така че да се избират най-важните проекти, които са най-значими и видими за хората.

Деница Николова и вицепремиерът Томислав Дончев участваха в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе в Областната администрация в Смолян.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Близо 550 хил. българи са посетили черноморските курорти през лятото