IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на ВиК в Благоевград е уволнен за несправяне със задълженията

Регионалният министър Лиляна Павлова е освободила Божидар Спасов, без да сваля отговорността от него

17:59 | 11.09.12 г.
Шефът на ВиК в Благоевград е уволнен за несправяне със задълженията

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е освободила от длъжност управителя на благоевградкото дружество „Водоснабдяване и канализация" Божидар Спасов поради закъснялата му реакция по отстраняване на авария на главния водопровод, съобщиха от ведомството.

Повод за отстраняването е липсата на адекватна управленска реакция, оставила без вода цели 4 дни над 10 хиляди души от благоевградския квартал "Освобождение" и две от най-големите села в региона Рилци и Бело поле.

Ръководителят на ВиК-Благоевград не е счел за необходимо да информира ресорния министър, общината и местната общественост за възникналия проблем, поради което не е била създадена своевременна организация за осигуряване на водоноски за населението, се посочва в прессъобщението от ведомството.

Въпреки отстраняването на Спасов, Павлова не е свалила отговорността от него, поясниха от министерството, което е принципал на местната ВиК.

На мястото на Божидар Спасов е назначен главният инженер на дружеството Петър Тунев.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още