Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Симеон Дянков призна, че лично е поискал оставката на Стефан Константинов

Вицепремиерът отхвърли обвинението, че е кадрувал в здравното министерство

Ден след като Стефан Константинов беше освободен от поста здравен министър, вицепремиерът Симеон Дянков призна в интервю за Нова телевизия, че лично той е поискал неговата оставка.

Като основен мотив за действието си Дянков посочи факта, че бившият министър е започнал да набеждава своя екип за допуснати от самия Константинов грешки. 

Още по темата

"В момента, в който той започна публично да обижда своя колектив, аз му поисках оставката. Явно беше, че не му е мястото там", обясни финансовият министър.

Според него е крайно време в ръковововдството на здравния сектор да не влизат доктори, а хора с управленски опит, които добре познават проблемите и работят добре с парламента. Новият министър Десислава Атанасова е точно такава, заключи още Дянков.

Преди дни в последното си интервю за медиите Константинов призна, че между него и финансовия министър липсва диалог и разговарят само чрез медиите. Бившият министър непряко обвини Симеон Дянков, че се намесва в политиката на здравното министерство и по въпроси, свързани с лекарствената политика, първо се докладвало на Дянков вместо на ресорния министър.

На въпрос дали е кадрувал в здравното министерство, Дянков категорично отхвърли подобна теза. Преди седмици обаче стана ясно, че освободеният заместник-министър на здравеопазването Гергана Павлова е назначена във ведомството по предложение на Дянков.

На въпрос дали председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ ще бъде бъдещият управител на здравната каса, Дянков отговори отрицателно и обясни, че ГЕРБ пази Менда Стоянова за втори мандат.

В заключение финансовият миинстър заяви, че щял да работи активно за следващ мандат на ГЕРБ. "Ако ми се предложи да вляза в следващото правителство, може би ще приема", каза още Дянков.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Екатерина Стоилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
2914 трудови злополуки в България през 2018 г., с три повече от 2017 г.